VITESSE LEGENDS

Vitesse Legends komt voort uit het al langer bestaande Oud Vitesse. Initiatiefnemers om de groep van oud-spelers nieuw leven in te blazen zijn Theo Janssen, Marc van Hintum, Edward Sturing, Ruud Knol, Toon Hartemink en Peter Held.

Tijdens de duizendste Eredivisie-wedstrijd in 2014 is de naam Oud Vitesse omgedoopt in Vitesse Legends. Niet alleen de naam is veranderd, maar ook de spelersgroep is volledig vernieuwd. Een groep gemotiveerde spelers die zin hebben om oude tijden te doen herleven in het geel-zwart van Vitesse. Als het even kan staan de wedstrijden van Vitesse Legends in het kader van een goed doel. In overleg wordt bepaald of er voor een goed doel gespeeld wordt en wordt een plan opgesteld om een mooie donatie te realiseren. De doelstelling is om wedstrijden voornamelijk in de regio te spelen, maar ook landelijk en internationaal is het team beschikbaar voor boekingen.  

Vitesse Legends boeken?
Spelen tegen de Vitesse Legends rondom een activiteit van uw club, bijvoorbeeld een clublustrum, een opening van een nieuwe tribune of een wedstrijd door het eerste elftal? Een mix van onderstaande namen zal aantreden en er een onvergetelijk evenement van maken samen met jou.

Contact opnemen met de Vitesse Legends kan via Peter Held: legends@vitesse.nl


image

Vitesse Legends selectie
Patrick Ax, Remco Bos, Rene Eijer, Ricardo Gil Muinos, Peter Held, Bert Hendriks, Nicky Hofs, Michael Jansen, Theo Janssen, Arco Jochemsen, Ruud Knol, Martijn Kuiper, Martin Laamers, Louis Laros, Bart Latuheru, Huub Loeffen, Remco van der Schaaf,  Ron Stoffelen, Roberto Straal, Edward Sturing, Berry Tijhuis, Jhonny van Beukering, Marc van Hintum, Raimond van der Gouw, Jan Geert Wagenaar en Evgeniy Levchenko.

Coaches: Toon Hartemink
Begeleiding: Wim Jansen en Toon Hendriks
Verzorging: Ria Buurman en Han van den Berg

OUD VITESSE

Naast het Vitesse Legends voetbalteam is er ook nog de vereniging genaamd Oud Vitesse. Ruim tachtig leden die in Vitesse 1 hebben gespeeld, aangevuld met een aantal genomineerde leden die zeer nauw betrokken zijn of waren bij het eerste elftal van Vitesse, komen meerdere keren per jaar bij elkaar om herinneringen op te halen en samen het huidige Vitesse en de Vitesse Legends aan te moedigen. Veel van deze leden zijn nog steeds betrokken bij de huidige organisatie van Vitesse, bijvoorbeeld als gastheer, scout of jeugdtrainer.

Oud Vitesse is opgericht in 1995 door de oud-spelers Ben Snelders, Leo de Kleermaeker en Dik Herberts. Doel van deze vereniging is de oud spelers betrokken te laten blijven rondom het huidige Vitesse en de Vitesse Legends. Immers allen hebben in het eerste elftal gespeeld en heeft dus ook zijn eigen herinneringen aan het spelen voor Vitesse.

Indien u meer informatie wenst te ontvangen of aan wilt sluiten als lid omdat u in het verleden in het eerste van Vitesse heeft gespeeld kunt u contact opnemen met de huidige voorzitter van het bestuur van Oud Vitesse: Peter Held, te bereiken via OudVitesse@gmail.com.