Vitesse na rust ten onder in Zwolle: 2-1

Vitesse, met de debuterende Kevin Diks in de basis en Josh McEachran als invaller, verloor in de slotfase van PEC Zwolle. Davy Propper zette de Arnhemmers met een afstandsschot op 0-1. In de tweede helft kwam PEC Zwolle via een gelukkige vrije trap van Maikel van der Werff op 1-1. In de 88e minuut velde invaller Nijland het vonnis over de Arnhemmers: 2-1.

Vitesse trad vanwege de kleurencombinatie van PEC Zwolle niet aan in het Airborne-tenue, maar in de geel-zwarte kleuren. In de vierde minuut kreeg Vitesse de eerste mogelijkheid. Via Bertrand Traore en Valeri Qazaishvili kon Zakaria Labyad een schot op het Zwolse doel afvuren. PEC Zwolle-doelman Diederik Boer redde met de vuisten. Nadat Maikel van der Werff uit een corner hard op doel schoot, waar Eloy Room uitstekend handelde, was het veldoverwicht in Arnhemse handen.

image

Een goede combinatie op het middenveld lag aan de basis van een nieuwe kans. Uiteindelijk werd Qazaishvili gevonden die op de rand van het zestienmetergebied schoot, maar doelman Boer bracht redding. Via een corner van Labyad raakte Kelvin Leerdam de paal. In de 24e  minuut kwam Vitesse op voorsprong. Propper mikte vanaf twintig meter, met enig fortuin, raak: 0-1.

Vitesse bleef domineren op het Zwolse kunstgras, maar beloonde zichzelf weer niet. Met een handig passje van Qazaishvili werd Leerdam gelanceerd. Op het moment van schieten gleed de middenvelder uit en zeilde de bal naast het doel. Na ruim een half uur spelen moest Room twee keer aan de bak. De Arnhemse doelman deed dat uitstekend en redde op schoten van Joost Broerse. Nog voor rust schoot Qazaishvili hard op de vuisten van Boer.

image

Na rust deed invaller Denys Oliinyk met sterke acties van zich spreken. Drie minuten na rust legde de buitenspeler de bal breed op Leerdam, die bijna scoorde met een listig hakballetje, maar de bal werd van de doellijn gehaald. In de 54e minuut kegelde PEC Zwolle-verdediger Broerse van ver een vrije trap hard over. In de 65e minuut kwam PEC Zwolle op gelijke hoogte via een vrije trap. Van der Werff draaide de bal richting doel, maar omdat de bal van richting werd veranderd was de goed keepende Room kansloos: 1-1.

image

Het spelde golfde op en neer. Vitesse was via Oliinyk een aantal keer dreigend. Ook de thuisploeg beet wat meer van zich af. In de slotfase was het alsnog raak voor de thuisploeg. Jan-Arie van der Heijden gleed weg, verloor de bal en Jordy Lukoki gaf invaller Stef Nijland de kans op de winnende treffer: 2-1. 

Volgende week speelt Vitesse weer een uitwedstrijd. Vitesse gaat dan, zondag 31 augustus, op bezoek bij PSV (aanvang 12.30 uur). 

image

Reacties (0)

Vitesse is niet aansprakelijk voor de reacties die geplaatst worden op de website en behoudt het recht in te grijpen waar nodig. De redactie hoopt dat supporters bij het posten hun gezond verstand gebruiken. Heb respect voor iedereen, zowel binnen als buiten Vitesse. Voor meer informatie omtrent de regels over het geven van reacties op nieuwsberichten, ga naar www.vitesse.nl/policies.


Inloggen en reactie plaatsen