Vitesse verliest in Eindhoven van PSV: 2-0

Ook de uitwedstrijd in Eindhoven tegen PSV heeft Vitesse geen punten opgeleverd. De ploeg van Peter Bosz was zeker niet de mindere van de koploper, maar doelpunten van De Jong en Maher beslisten het duel in Brabants voordeel: 2-0.

Vitesse, zonder de licht geblesseerde Wallace maar met Piet Velthuizen, kreeg de eerste mogelijkheid van de wedstrijd. Bertrand Traore zette goed druk op PSV-nieuweling Andres Guardado. Traore veroverde de bal en schoot vanaf de rand van het zestienmetergebied op doel. Jeroen Zoet verwerkte het schot tot corner. In de vijfde minuut ondernam Marko Vejinovic een doelpoging. Een afgeslagen corner kwam voor zijn voeten, maar de volley ging over het doel.

image

Vitesse werd voornamelijk gevaarlijk dankzij goed druk zetten en zorgvuldig combinatiespel. Schoten vanaf de tweede lijn van Davy Propper en Traore verdwenen in de handen van PSV-doelman Zoet of gingen net naast. In de slotfase van de eerste helft werd de thuisploeg plots dreigend. Luciano Narsingh (twee keer) en Memphis Depay troffen Velthuizen, een been van Jan-Arie van der Heijden en de lat op hun weg naar de openingstreffer. Direct na rust kwam PSV op voorsprong. In de 48 e minuut schakelde de thuisploeg razendsnel om. In tweede instantie kwam de bal met een gelukje bij De Jong, die de bal beheerst achter Velthuizen schoof: 1-0.

image

Het spel golfde op en neer en er ontstonden meer ruimtes. Vitesse werd gevaarlijk via inzetten van Traore, Kelvin Leerdam (kopbal) en invaller Abiola Dauda. Een kwartier voor tijd had invaller en ex-PSV’er Rochdi Achenteh de gelijkmaker op zijn schoen. Zijn schot spatte hard uiteen op de paal. Terwijl Vitesse overduidelijk zoekende was naar die zo gewenste 1-1, kregen de Eindhovenaren meer en meer ruimte. In de slotfase profiteerde Adam Maher hiervan door de bal, na eerst een knappe redding van Velthuizen op het schot van Depay, in het doel kon werken: 2-0.

image

Volgende week staan er interlandwedstrijden op het programma. De eerstvolgende wedstrijd van Vitesse is zondag 14 september. De thuiswedstrijd tegen Excelsior begint om 14.30 uur.

Reacties (0)

Vitesse is niet aansprakelijk voor de reacties die geplaatst worden op de website en behoudt het recht in te grijpen waar nodig. De redactie hoopt dat supporters bij het posten hun gezond verstand gebruiken. Heb respect voor iedereen, zowel binnen als buiten Vitesse. Voor meer informatie omtrent de regels over het geven van reacties op nieuwsberichten, ga naar www.vitesse.nl/policies.


Inloggen en reactie plaatsen