Trainersstaf Vitesse Voetbal Academie: zelfde hoofdcoaches, iets andere samenstelling

De Vitesse Voetbal Academie heeft de technische staf van alle jeugdteams voor het seizoen 2022|2023 rond. De Arnhemse jeugdopleiding is erin geslaagd om alle hoofdcoaches te behouden, maar de samenstelling is wel ietwat veranderd. Hieronder is een overzicht van de jeugdtrainers te vinden.

Hofs, Ax en Janssen
De meest in het oog springende wijziging is dat Nicky Hofs, na een half jaar als assistent-trainer bij de hoofdmacht, Vitesse Onder 21 weer onder zijn hoede gaat nemen. Tim Cornelisse, die afgelopen seizoen eerst de scepter zwaaide bij de Onder 18 en daarna de honneurs waarnam bij de Onder 21, gaat Hofs bij het hoogste jeugdteam assisteren. Patrick Ax schuift van de Onder 16 door naar de Onder 18. Dat team werd in de afgelopen maanden geleid door Theo Janssen, maar de oud-middenvelder gaat zijn rol als talentencoach bij de Vitesse Voetbal Academie komend seizoen combineren met het trainerschap bij de Onder 16. De rest van de hoofdtrainers zijn op hun positie gebleven. Wel hebben keeperstrainers Marc te Witt (bovenbouw) en Remco Bos (middenbouw) onderling gewisseld van leeftijdscategorie. 

Continuïteit en herkenbaarheid
Edward Sturing, hoofd van de Vitesse Voetbal Academie, ziet deze zomer dus geen enkele hoofdtrainer afscheid nemen op de trainingsaccommodatie op Papendal. “Veel van onze jeugdcoaches zijn zo al jarenlang betrokken bij onze academie. Dat is belangrijk voor de continuïteit en herkenbaarheid van de opleiding. Het maakt het bovendien eenvoudiger om onze visie verder vorm te geven en uit te rollen binnen de Vitesse Voetbal Academie.”

Sturing is content met het volledige trainersgilde, maar gaat specifiek in op het duo Hofs-Cornelisse: “Het is mooi dat we met Nicky en Tim over een kundig en ervaren trainersduo beschikken voor Vitesse Onder 21, dat uiteindelijk toch de springplank voor onze talenten moet vormen. Het is belangrijk dat we spelers in dat team zo goed mogelijk klaarstomen voor het eerste elftal, terwijl ze uiteraard ook zo goed mogelijk presteren in Divisie 2.” 

Kruisbestuiving
Een vernieuwing in de werkwijze binnen de Vitesse Voetbal Academie is dat er komend seizoen meer kruisbestuiving zal zijn tussen verschillende jeugdteams en -trainers. “Het beste voorbeeld hiervan is dat de jeugdtrainers uit de bovenbouw gaan ondersteunen bij de middenbouw. Dat zal voornamelijk gebeuren op de maandagen. We kijken nu alweer uit naar de volle trainingsdagen die gaan plaatsvinden op Papendal”, aldus Sturing.

Zomerstop
Vitesse Onder 21 heeft eerst vakantie van vrijdag 3 juni tot en met dinsdag 21 juni, gaat dan weer trainen tot en met donderdag 14 juli en sluit de zomerstop uiteindelijk af op zondag 31 juli. De overige jeugdteams trainen alvast een paar weken in de nieuwe samenstelling. Op zaterdag 25 juni breekt voor hen de zomerstop aan. Variërend per team eindigt deze op donderdag 4 augustus (O18), woensdag 10 augustus (O16), vrijdag 12 augustus (O15, O14 en O13), maandag 15 augustus (O12 en O11) of dinsdag 16 augustus (O10). 

Overzicht trainersstaf Vitesse Voetbal Academie 

Vitesse Onder 21
Trainer: Nicky Hofs
Assistent-trainer: Tim Cornelisse 

Vitesse Onder 18
Trainer: Patrick Ax
Assistent-trainers: Niels ten Have en Ayhan Gargili

Vitesse Onder 16
Trainer: Theo Janssen
Assistent-trainer: Bart van Rooijen

Vitesse Onder 15
Trainer: Richard van der Lee
Assistent-trainer: Tim van Kempen

Vitesse Onder 14
Trainer: Michael Jansen
Assistent-trainers: Maarten Rensing en Remco van der Schaaf

Vitesse Onder 13
Trainer: Mitchel Jansen
Assistent-trainer: Levi Pistorius

Vitesse Onder 12
Trainer: Jos Dietrich
Assistent-trainers: Daniel Krosse en Dylan Tijdhof

Vitesse Onder 11
Trainer: Ken van den Broek
Assistent-trainers: Tim Huisman en Joey Alberts                              

Vitesse Onder 10
Trainer: Bart van Rooijen
Assistent-trainers: Gosse ter Reegen en Quinten van Straalen

Keeperstrainers 
Marc te Witt (bovenbouw)
Remco Bos (middenbouw)
Lars Damen (onderbouw)