Weekendoverzicht Vitesse Voetbal Academie

Het was een druk weekend voor de Vitesse Voetbal Academie. Vitesse O18 en Vitesse O16 speelden een oefenwedstrijd. Daarnaast kwamen verschillende teams in actie op (internationale) toernooien. Hieronder vind je het volledige weekendoverzicht.

Vitesse O18
De mannen van Patrick Ax hebben zaterdag een overwinning geboekt. In het oefenduel tegen FC Den Bosch O18, trokken de Arnhemmers met 2-1 aan het langste eind. Komende week staat er een rustige week voor de deur voor Vitesse O18.

Vitesse O16
Het team van Theo Janssen nam het zaterdag op tegen de leeftijdsgenoten van het Duitse VFL Bochum. Dit duel eindigde in 1-0, in het voordeel van de Vitessenaren. Donderdag speelt Vitesse O16 een oefenwedstrijd tegen FC Eindhoven.

Vitesse O15
De talenten van Richard van der Lee hebben zaterdag het Tournament of Talent gewonnen bij CSV Apeldoorn. Na een overwinning op PEC Zwolle, gelijkspel tegen Go Ahead Eagles en een winst na strafschoppen tegen WSV Apeldoorn, waren de Arnhemmers in de finale opnieuw te sterk voor de Zwollenaren. 

Vitesse O14
Vitesse O14 trad afgelopen week aan op het TSC International Tournament in Oosterhout. De Arnhemmers wisten op dit toernooi onder andere Juventus en Borussia Mönchengladbach op een gelijkspel te houden. Mede daardoor, zijn de pupillen van Michael Jansen op een knappe vierde plek geëindigd. 

Vitesse O13
Ook voor Vitesse O13 stond er een toernooi op het programma. Zij verloren de finale met 3-2 en eindigden daarmee op een tweede plek. Aankomende donderdag spelen de mannen van Michael Jansen om de BFC talent Cup.

Vitesse O12
Jos Dietrich trad samen met zijn team aan op het toernooi bij VDL Maassluis. De twee Arnhemse teams (Vitesse A en B), eindigden op een zesde en zevende plaats. Vrijdag staat voor Vitesse O12 de BFC talent Cup op het spel.

Vitesse O11
Net als vier andere teams van de Vitesse Voetbal Academie, speelden Ken van den Broek en zijn pupillen ook een toernooi. Na tal van mooie wedstrijden tegen grote Duitse ploegen kwamen de twee Arnhemse teams uit op een 28e en 29e plek van de 96 deelnemende teams.

Resultaten Vitesse Voetbal Academie
Vitesse O18 vs FC Den Bosch O18 | 2-1
Vitesse O16 vs VFL Bochum O16 | 9-0
Vitesse O15 won het Tournament of Talent
Vitesse O14 werd vierde op het TSC International Tournament
Vitesse O13 werd tweede op het Tournament of Talent
Vitesse O12 werd zesde en zevende op het toernooi bij VDL Maassluis
Vitesse O11 werd 28e en 29e op het toernooi bij Verl